Ruim 8 weken heeft het sap van de druiven het fermentatie- proces ondergaan. In de barril (het vat) zoals dat - tijdens onze afwezigheid - door buurman Antonio is neergezet in de buitenkeuken. Het mag nu wijn heten ! Vanochtend is het de tijd om de wijn over te hevelen in enkele plastic containers. Vervolgens laten we de fermentatiedrap uit het vat lopen en spoelen het vat enkele keren met schoon water om. Natuurlijk moeten Antonio en ik de wijn even proeven. Het is een heerlijke, zuivere droge moscatelwijn geworden.
Dan verplaatsen we het vat naar de koelste logeerkamer van het huis en gieten we de wijn weer in het 127 liter grote (Amerikaans) eikenhouten vat. Daar kan het nog een maand of wat verder fermenteren en rijpen. We vullen alvast een fles, maar over een maand is deze biologische en met liefde gemaakte wijn meer dan heel drinkbaar. We zouden zo'n 90 flessen kunnen vullen. Maar dat is eigenlijk nog te weinig om voortaan te gaan spreken over onze Bodega Domingo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten